Hírek

Elérhetőségek

Makkocska Óvoda épületének energetikai korszerűsítése - Sajtóközlemény

2020. december 22.
SÁGÚJFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA


SAJTÓKÖZLEMÉNY
SÁGÚJFALU, KOSSUTH ÚT 137. SZÁM ALATTI MAKKOCSKA ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE


Ságújfalu Község Önkormányzata Európai Uniós támogatással újította meg a Makkocska óvoda épületének energetikai rendszerét.
Ságújfalu Község Önkormányzata pályázatot adott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében „Önkormányzati épületek épületenergetikai fejlesztése” megnevezésű forrásra. A 2017. december 20-án történt támogatói döntés alapján a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00062 számú pályázata 48 901 594 Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg a Széchenyi2020 keretében, 100%-os támogatási intenzitás mellett.
A fejlesztés eredményeként Ságújfalu Község Önkormányzatának tulajdonában lévő Kossuth út 137. szám alatt álló épületén olyan beruházási elemek valósultak meg, melyek közvetlenül járulnak hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséhez, valamint a felhasznált energiahordozók mennyiségének csökkentéséhez. Az épület projekt szerinti energetikai korszerűsítése nem csak a fűtési költséget csökkenti, hanem a hőérzet javulásához vezet, ami a bent tartózkodók komfortérzetét javítja.
A projekt keretében energiahatékonysági fejlesztések (utólagos külső oldali hőszigetelés, padlásfödém szigetelés, nyílászárócsere), valamint fűtéskorszerűsítés, épületvillamossági rendszerek kialakítása, új kondenzációs kazán telepítése, használati meleg víz előállítására is alkalmas módon, továbbá 4 kWp teljesítményű hálózatba visszatápláló napelemes rendszer felszerelése valósult meg. A beruházás során az épület projektarányos akadálymentesítése is megtörtént.
A megvalósítás időtartama: 2018.08.01. – 2023.11.12.
A fejlesztés nem csak az energiafelhasználás csökkentéséhez járul hozzá, hanem a károsanyag kibocsátás mérséklésén keresztül a tisztább környezet megőrzését segíti elő, ezáltal a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás részét képezi.


Bővebb információ:
06 32 402-200
hivatal@sagujfalu.hu

Csatolmány(ok):